Knopcilinder 

Knopcilinder

De knopcilinder is een veiligheidscilinder met eenzijdige sleutelbediening en eenzijdige knopbediening. U kunt de deur vergrendelen of ontgrendelen door aan de knop aan de binnenkant van de deur te draaien. Bij brand of calamiteit kunt u de woning snel verlaten zonder de sleutel te gebruiken. Als je een glazen deur hebt, is het niet aan te raden om een ​​knopcilinder te kopen omdat een inbreker dan het raam kapot kan maken om vervolgens aan de knop te gaan draaien en de deur te openen. Dit is echter op te lossen door een knopcilinder met drukknop aan te schaffen. Voor extra veiligheid moet je op een knop drukken om het slot te ontgrendelen.

Diverse knopcilinders

Knopcilinders zijn er in verschillende kwaliteiten en lengtes. Knopcilinders zijn ingedeeld in sommige zonder keurmerk en sommige met keurmerk SKG2 of SKG3. SKG2 knopcilinders hebben een boorbescherming, maar geen kerntrekbeveiliging zoals knopcilinders met het SKG3 keurmerk. De SKG3 Knopcilinder is bestand tegen geavanceerde inbraaktechnieken zoals kerntrekken. Voor buitendeurcilinders wordt dan ook altijd SKG2 of SKG3 aangeraden.

Naast de verschillende kwaliteiten knopcilinders zijn er ook knopcilinders in verschillende kleuren. Zwarte knopcilinders en messing knopcilinders worden steeds populairder. Een halve knopcilinder is ook een mogelijkheid. Deze heeft aan de ene kant een knop en aan de andere kant niks. Het is dus een combinatie van een halve cilinder en knopcilinder. Halve knopcilinders worden vaak gebruikt om (opberg- of meter)kasten af ​​te sluiten.